Boxspring met voetbord

Geplaatst door

Meer mensen dan ooit tevoren slapen op een boxspring. Ondanks het uiterlijk van dit type bed dat nou niet per se altijd even knap genoemd kan worden hebben de functionele voordelen duidelijk het pleit gewonnen. Maar wat als je nu kunt kiezen voor het comfort van de boxspring met een uiterlijk dat bij een traditioneel bed past? Een boxspring met voetbord geeft een luxe uitstraling aan jouw boxspring zonder af te doen aan de vele voordelen die dit slaapsysteem heeft. Wat zijn die voordelen van een boxspring met voetbord dan ook alweer? Wat is een boxspring eigenlijk? We leggen het even uit.

Even kort herhalen

Een traditioneel gewoon bed bestaat uit een bedbodem met daarop een matras geplaatst. Een boxspring zit anders in elkaar. Hierbij heb je een bedbodem waarop in essentie twee matrassen geplaatst worden. De onderste matras is eigenlijk een gestoffeerde matras met veren met de echte matras daar nog eens bovenop geplaatst. Het resultaat? Extra comfort, ventilatie die bij een traditioneel bed ontbreekt en alle ondersteuning die jouw lichaam nodig heeft. Waar de eerste boxsprings echte bakken waren die heel wat afbreuk aan een interieur deden is dat niet het geval bij een boxspring met voetbord.

De voordelen van een boxspring met voetbord

Beter voor het lichaam

Een boxspring is niet alleen beter voor het lichaam door het extra comfort ’s nachts, maar ook door de hoogte van het bed. Een boxspring met voetbord is immers in de regel een pak hoger dan een gewoon bed. Het is een instaphoogte die veel meer overeen komt met de natuurlijk vorm van het menselijk lichaam. Zeker voor mensen die slecht te been zijn door ouderdom of bepaalde kwalen is het in- en uit bed stappen een stuk gemakkelijker in een boxspring met voetbord.

Een luxe uitstraling

Waar een gewone boxspring nou niet bepaald meteen glamoureus te noemen valt (laten we eerlijk zijn: het is gewoon lelijk) is dat met een boxspring met voetbord absoluut niet het geval. De knappe vormgeving en uitvoering qua bekleding zorgt ervoor dat jouw boxspring met voetbord een echte eye-catcher in huis is.

Helemaal afstemmen op jouw wensen

Vandaag de dag zijn boxsprings verkrijgbaar in tal van maten, soorten en kleuren. Er zijn de gewone boxsprings, boxsprings met voetbord, extra grote boxsprings en ga zo maar even door. Op deze manier kan je de boxspring die in jouw slaapkamer komt te staan helemaal afstemmen op jouw interieur en jouw smaak. Zo heb je bijvoorbeeld de vrije keuze wat betreft de bekleding en de pootjes van de boxspring.

Gaan voor nog extra comfort

Een boxspring is op zichzelf al een vrij tot zeer hemels bed om op te slapen. Je kunt er echter nog voor kiezen om extra comfort aan het geheel toe te voegen door te kiezen voor een toplaagmatras. Door deze toplaagmatras toe te voegen aan jouw boxspring slaap je extra zacht. Het is een kleine meerprijs bij een boxspring met voetbord, maar wie graag zacht slaapt merkt het verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *