Handige weetjes voor het inrichten en stylen van jouw slaapkamer!

Geplaatst door

Heb je een nieuwe slaapkamer of ga je jouw slaapkamer restylen? Dan kun je vast wel wat handige tips en weetjes gebruiken! Er zijn veel details die ervoor kunnen zorgen dat jouw slaapkamer een prachtig geheel wordt. Vandaag delen we graag dingen waar je rekening mee kunt houden om je slaapkamer zo mooi, functioneel en praktisch mogelijk te krijgen.

Kies een basiskleur voor je slaapkamer

Als je besluit je slaapkamer op te gaan knappen is het slim om één basiskleur aan te houden. Het beste kun je kiezen voor een lichte kleur, zoals pastel tinten. Denk aan limegroen of lichtblauw. Felle, harde kleuren kunnen ervoor zorgen dat je te veel prikkels binnen krijgt en het te druk wordt. Je kunt de muur achter het bed schilderen in de kleur die jij hebt uitgezocht en ook de aankleding kun je afstemmen op je basiskleur. Op deze manier zorg je ervoor dat je één geheel krijgt. Dat zorgt meteen ook voor rust en dat is ook wel nodig op de slaapkamer.

Zorg voor synchroniciteit

De slaapkamer is de kamer waar je tot rust komt. Zorg er dus voor dat je in deze kamer niet te veel spullen hebt staan en dat het rust uitstraalt. Wat hierbij kan helpen is synchroniciteit: zorg dat je naast je bed dezelfde nachtkastjes hebt staan en dat deze kastjes ook hetzelfde zijn aangekleed. Hang of zet dezelfde nachtlampjes links en rechts van het bed. Op deze manier zorg je er automatisch voor dat de ruimte meer rust uitstraalt.

Kies een mooi dekbed overtrek

Er zijn ongelooflijk veel verschillende soorten dekbedovertrekken en allemaal zien ze er net weer wat anders uit. Kies een dekbedovertrek wat past bij de basiskleur voor je slaapkamer. Een overtrek wat vloekt met de kleur op de muur of de accessoires zou natuurlijk zonde zijn. Door de kleuren te laten matchen met de rest van de slaapkamer zorg je voor een mooi geheel en ook dit draagt bij aan een rustige uitstraling. Een mooi en degelijk overtrek heeft zeker meerwaarde voor je nieuwe slaapkamer, zorg er dus voor dat het mooi aansluit bij de rest van de ruimte!

Kies de juiste accessoires

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende accessoires te koop voor in de slaapkamer. Allemaal heel erg leuk natuurlijk, maar zorg ervoor dat je niet de hele kamer vol zet met leuke, gezellige accessoires. Hou het lekker basic, zodat je de rust ook bewaard. Zet bijvoorbeeld een mooi fotolijstje neer, hang een inspirerende quote aan de muur, zet wat kaarsen neer en hang een mooie klok aan de muur. Kortom, hou het eenvoudig en rustig. Hou ook bij het uitzoeken van de accessoires rekening met de basiskleur voor je slaapkamer.

Zorg voor een praktische (kleding)kast

Kleine kastjes en tafeltjes zien er altijd wel heel erg leuk uit, maar een grote, praktische (kleding)kast is toch wat handiger. Die kleine tafeltjes en kastjes komen gemakkelijk vol te liggen met troep en dat is juist wat je wil voorkomen. Wanneer je degelijke nachtkastjes hebt en een praktische kast waar je alles in kunt opbergen voorkom je ook dat het snel een rommel wordt in je slaapkamer.

Gebruik je slaapkamer alleen om te slapen

Natuurlijk is het verleidelijk om in bed een boek te lezen, te studeren of om op je laptop nog even de vergadernotulen uit te werken, maar een aanrader is het niet. Je slaapkamer is bedoeld om tot rust te komen, te ontspannen en heerlijk te slapen. Belangrijk is dus ook dat je deze kamer daarvoor gebruikt. Als je jezelf aangewend hebt om ook in bed te studeren of te werken kan dit uiteindelijk invloed hebben op je slaapkwaliteit.

Als je geen aparte ruimte hebt om te studeren of werken en je dit toch graag op de slaapkamer wil doen, zorg dan dat je een opgeruimd bureau op je kamer plaatst. Wat heel belangrijk is, is dat je deze ruimte opgeruimd en netjes houdt. Chaos zorgt namelijk voor onrust, wat niet echt handig is als je ontspannen wilt slapen.

Hopelijk helpt het jou met deze tips om je slaapkamer zo mooi en praktisch mogelijk in te richten, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *