Het is iets waar je na een bepaalde tijd altijd wel aan toe bent je

slaapkamer compleet opnieuw inrichten. Voor de een is het een hel en voor de andere is het hemel op aarde. Je slaapkamer is de plek waar je de op den duur het meeste tijd besteedt. Voornamelijk op één plek in je slaapkamer namelijk het bed. In deze ruimte sta je op en begint de opstart van je dag en het is de plek waar je dag eindigt. Natuurlijk wil je deze plek ingericht hebben naar jouw zin.

Wat voor bed?

Zoals eerder vermeld de plek waar je de meerderheid van je dag doorbrengt is je bed. Je zou er niet gelijk aan denken maar toch is het zo. Een groot deel van de dag breng je namelijk door slapend. Belangrijk is dus om een bed te hebben die jou goed laat slapen in deze tijd. Voorbeelden van hoe je het voor jezelf comfortabeler kan maken is namelijk met bijvoorbeeld een boxspring, maar waar is de beste plek om je bed te plaatsen?

Factoren waar je rekening moet houden is dat je bed niet naast een verwarming of open raam staat. Een andere factor is wanneer u samen één bed deelt u beiden het bed kan verlaten aan een eigen kant en voor de mensen die graag door slapen let op de lichtinval binnen de kamer. Zorg dat je je bed in tegenstelling van de lichtinval richt zodat je niet erdoor wakker wordt.

 De kledingkast

Een andere factor die cruciaal is bij de indeling van je kamer is de kleding kast. Een kast heeft van zichzelf zijn ruimte nodig want je hebt het liefst deuren die open kunnen. Wanneer je een open kast plaatst in je slaapkamer oogt dit vaak al heel rommelig. Al kun je dit probleem oplossen door een kast te plaatsen met een schuifdeur. Desondanks open je deze minder snel dan een met een normale deur. Een voordeel van een kast in de kamer is wel dat je normaal gesproken een spiegel hierop kan monteren. Door deze spiegel zal de kamer groter ogen.

Decoratie

Nu je de twee belangrijkste factoren hebt gehad komt er nog een belangrijke en ook nog is wat de kamer maakt: decoratie. Dit is hetgene wat de kamer afmaakt als je er echt tijd aan wilt besteden. Je kan heel lang dobberen over wat voor decoratie in de kamer past en toch kan je dit vaak simpel oplossen door een paar dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stoel in de kamer of laat je muur decoreren met iets. En misschien nog wel de simpelste tip: een hoop kussen op je bed is vaak al de kers op de taart.