De keuze uit kasten is enorm groot, er is een kast voor elk wat wils. Er zijn onder andere slaapkamerkasten, woonkamerkasten, schoenenkasten en kantoorkasten. Door voor een kast te kiezen berg je je spullen netjes op, wat resulteert in een mooi en sfeervol interieur. Wist je dat een kast op maat ook tot de mogelijkheden behoort? Hoe gaat dit proces zoal in zijn werk? Dit artikel geeft uitleg.

Een kast naar wens
Weet je al wat voor kast je graag wilt? Dan wordt het proces een stuk makkelijker! Door te kiezen voor mooie elementen in de kast geef je je interieur een geheel eigen sfeer. Zo zijn er kasten met schuifdeuren, kasten die juist een groots gebaar maken of met een elegante en luxe uitstraling. Als je weet wat voor sfeer je wilt creƫren in de gewenste ruimte zorgt dit voor een mooi resultaat. Ook is het van belang te kijken naar hoeveel schappen of hanggedeeltes je wenst voor je nieuwe kast. Er zijn kasten beschikbaar waarbij je kan kiezen voor verlichting in de kast en waarbij je zowel aan de binnen als buitenkant je kleurkeuze kiest. Je hebt hierin alle vrijheid om te kiezen voor de kast die je mooi vindt.

Maatwerk bij een kast op maat
Als je kiest om een kast op maat te bestellen zijn de mogelijkheden eindeloos.
Het is goed om te kiezen voor opbergruimte die doelmatig gebruikt kan worden. Door doelmatig gebruik te maken van de beschikbare ruimte komt er logischerwijs meer ruimte vrij voor je overige meubels. Dit zorgt tevens voor meer rust in je interieur. Kies voor stevige materialen zodat je nog jaren plezier hebt van je kast en mag genieten van de extra ruimte.

Hoe gaat het bestellen in zijn werk?
Het bestellen van een kast op maat kan op diverse manieren plaats vinden. Zo zijn er bijvoorbeeld monteurs die aan huis komen om de ruimte op te meten. Bij het opmeten geef je je wensen aan alsmede het gewenste ontwerp. Vervolgens wordt er vaak een digitale tekening gemaakt door de monteur.

Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het bestellen van een kast op maat, waarbij het proces volledig online plaats vindt. Dit is vaak veel voordeliger. Bij het online bestellen van je favoriete kast bepaal je de afmetingen, de indeling, materiaal, het type deuren en eventueel een kleur aan de binnen en buitenkant van de kast. Alvorens te bestellen is het van belang de ruimte waar je de kast wil laten plaatsen nauwkeurig op te meten.

Bron: www.schilder-inutrecht.nl