Laminaat heeft zich door de jaren heen bewezen als een functionele vloer. Een glad oppervlak is immers makkelijk schoon te houden, en handigheidjes om de vloer schoon te houden zijn volop leverbaar. Dankzij de leverbare ondervloeren hoeft de vloer niet precies vlak te zijn, en je hebt keuze tussen laminaat van MDF en PVC. Maar waarom kiezen voor laminaat vloeren?

Houtdesign is altijd goed

Al ruim voordat laminaat kwam was er de houten parketvloer, en daar weer voor de houten vloer. Hierdoor is hout te omschrijven als tijdloos en de reden daartoe is makkelijk. Met hout op de vloer is het zo eenvoudig om combinaties te vinden, ieder interieur kun je kwijt. Enkel een houten vloer moet je onderhouden, om de zoveel jaar opschuren en aflakken, maar bij laminaat niet. Ook trof je bij een houten vloer tussen de planken naden aan, en dat is bij laminaat altijd minder of niet, want één paneel ziet eruit als drie stroken hout. Tussen de panelen hoeft geen naad te zitten, als het tenminste goed gelegd is. Waarom kiezen voor laminaat betekent in feite altijd een schoner huis, want je hebt geen stof uit de kruipruimte bovenop het feit dat de vloer nou eenmaal makkelijk schoon te maken is.

Eenvoudig zelf te leggen

Het hangt er vanaf wat voor laminaat en in welk patroon, maar veel doe-het-zelvers hebben een prachtige vloer kunnen realiseren. Bij zelf leggen is PVC laminaat makkelijker dan MDF, en dit omdat het inkorten van de panelen met een hobbymesje gaat. Je hebt dan ook geen zaagsel. Mocht zagen geen probleem voor je zijn, dan maakt welk laminaat niet zoveel uit. Laminaat leggen gaat ook snel, misschien is de kamer leegruimen om de vloer te leggen wel het meeste werk? Misschien is dit ook gelijk het volledige antwoord op de vraag, waarom kiezen voor laminaat? Het is in alle opzichten makkelijk en voordelig. Niet alleen het schoonhouden en onderhouden kost niet veel en is makkelijk, maar ook het aanschaffen en leggen. Je bespaart immers een klusbedrijf uit die een vloer komt leggen. Ook de aanschafprijs is goed te overzien. Een bekende meubelgigant heeft weleens aanbiedingen van laminaat voor minder dan vijf euro per vierkante meter, en ook bij de bouwmarkt tref je geregeld aantrekkelijke aanbiedingen aan. Dus waarom kiezen voor laminaat? Het is makkelijk en voordelig, het leggen en onderhouden kun je zelf doen, gaat snel, en het is goedkoop. Reden te meer waarom kiezen voor laminaat.

Bron: Vloerendeur.nl