Verenmatrassen hebben de voorkeur, maar weinig mensen kennen de andere matrassen, die ook uitstekend zijn als het gaat om het bieden van het juiste comfort. Leer alle voordelen van de latex matras kennen.

Er zijn mensen die niet afzien van veermatrassen, anderen geven de voorkeur aan de zachtheid van polyurethaanschuim en velen kennen het latexschuim nog steeds niet.

De latexmatras wordt ten zeerste aanbevolen voor mensen met een allergie, omdat het 100% natuurlijk en hypoallergeen is, d.w.z. het voorkomt allergieën en verschillende reacties die de ophoping van stof op de matras kan veroorzaken.

Het is in staat om een kwaliteitsslaap te bieden en is onvergelijkbaar, omdat het is geproduceerd voor:

– Vergemakkelijkt de luchtcirculatie door de matras – dit zorgt ervoor dat vocht en stof zich niet ophopen in het product, waardoor de kans op proliferatie van mijten wordt verminderd.

– Werk als een temperatuurregelaar – Er is een verkoeling tijdens de heetste dagen en gezelligheid in de koudste dagen, waardoor de beste rust op elk moment van het jaar gegarandeerd is.

– Aanpassing van het lichaam – Het latexschuim is gevormd aan de vorm van het lichaam en heeft een hoge veerkracht, met andere woorden, het werkt in op de vermindering van drukpunten en vervormt niet.

Waarom latex matrassen kopen?
De redenen om een latex matras te kopen zijn divers en vandaag de dag hebben we er een aantal gescheiden, zodat u weet wat de reden is voor zoveel succes.

1 – Latex matrassen hebben een superieure duurzaamheid ten opzichte van de meeste traditionele matrassen.
Verschillende studies tonen aan dat een latex matras bij dagelijks gebruik gemiddeld 10 tot 12 jaar meegaat, terwijl traditionele matrassen 2 tot 4 jaar meegaan zonder te zinken, uiteraard zal deze tijd van duurzaamheid, zowel de latex matrassen als de traditionele matrassen variëren naargelang de zorg en ijver die u voor de matras heeft, we weten dat de verzorging van het product deze tijd van gemiddelde duurzaamheid kan doen toenemen.

2 – Latex matrassen zijn biologisch afbreekbaar.
Hoewel ze langer meegaan, zoals we in ons eerste punt op de lijst al zeiden, worden latexmatrassen beschouwd als groene producten, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en veel gemakkelijker in de natuur worden afgebroken dan matrassen van polyurethaanschuim, een product op basis van aardolie.

3 – Latex matrassen hebben geen geur
Dit is een van de belangrijkste voordelen voor mensen die gevoelig zijn voor geuren, veel vaker dan men denkt, mutas mensen melden problemen met slapen ‘s nachts als gevolg van geuren aanwezig in de schuimmatrassen, latexschuim heeft deze eigenschap, zijn vrij van geuren.

4 – Latex matrassen hebben isolatie van bewegingen
Bewegingsisolatie is een kwaliteit die geassocieerd wordt met alle latex matrassen en wordt door 10% van de eigenaars als de beste eigenschap beschouwd. Bewegingsisolatie betekent dat wanneer een van de partners rolt of hoest en draait, de beweging aan de andere kant van het bed bijna niet waarneembaar is. Dit verandert de slaapervaring in iets dat veel aangenamer en minder storend is. Dit is een groot voordeel ten opzichte van verenmatrassen en waterbedden die de neiging hebben om bewegingen van de ene naar de andere kant over te brengen.

5 – Latex-matrassen verspreiden geen mijten
De latex matras is bestand tegen de ophoping van stof en vocht die de factoren zijn voor de verspreiding van schimmels en mijten, de schurken van allergische mensen. Bovendien houdt het materiaal de lichaamstemperatuur op peil, wat in de winter veel thermisch comfort oplevert en de matras warm houdt.

Bron: Vrijesectorwonen