Waar vroeger veel werk nog fysiek werk was, is dit tegenwoordig wel anders. Kantoorbanen zijn steeds meer onderdeel van de arbeidsmarkt geworden. Een grote gedeelte van de bevolking heeft dan ook zittend werk. Naast dat er de hele dag gezeten wordt op werk, zitten we ook in de auto, in het openbaar vervoer, thuis op de bank, aan de eettafel of in ons thuiskantoortje. Er wordt dus nogal wat afgezeten in ons leven. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste zithoudingen aanneemt. Langdurig verkeerd zitten kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor je lichamelijke gezondheid. Een ergonomische bureaustoel van Officetopper.com kan je dan vele voordelen brengen.

Denk aan je gezondheid, ook bij niet fysiek werk


De algehele consensus is vaak nog steeds, dat wanneer je fysiek werk bedrijft er een veel grotere kans is op lichamelijke klachten. Dit is een logische gedachte, aangezien wanneer je meer fysiek doet de kans groot is dat je sneller wat verrekt of ergens last van krijgt. Maar wanneer je zittend werk doet heb je minstens evenveel en soms wel meer kans om enige vorm van lichamelijke klachten te ontwikkelen. Het aantal nek-, rug- en schouderklachten zijn in de afgelopen paar jaar aanzienlijk toegenomen. Vooral in sectoren waar zittend werk de norm is.

De reden hiervoor is dat er veelal te lang achter elkaar en op een verkeerde manier wordt gezeten. Wanneer je zittend werk verricht is het dus belangrijk om af en toe even een ommetje te maken of in ieder geval van je plek af te komen. Bewegen is namelijk de beste remedie. Ook rek en strek oefeningen zijn aan te raden, zodat je lichaam niet in dezelfde houdingen blijft zitten.

Als je continue in de verkeerde houding zit, krijg je hier vanzelf last van. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat je op een natuurlijke manier in de juiste zithouding geduwd wordt. Deze bureaustoelen zijn namelijk zo gevormd, dat je lichaam deze vorm vanzelf aanneemt. Het is vrijwel niet mogelijk om op een andere manier te gaan zitten. Ieder andere houding zal namelijk niet zo prettig aanvoelen als de houding van de ergonomische bureaustoel. Hierdoor ga je automatisch je best doen om in deze houding te blijven zitten.

Een ergonomische bureaustoel is enkel gemaakt van de beste materialen om het zitcomfort te verhogen. Denk aan speciaal schuim in de zitting en een ademende achterzijde, om zweten zoveel mogelijk te voorkomen. De ergonomische bureaustoelen zijn in ieder opzicht perfect ontworpen om jou de ideale zithouding en perfecte werkervaring te bieden.