Slapen, je neemt het waarschijnlijk enorm voor lief maar zonder een goede nachtrust wordt normaal functioneren heel lastig. Voor een goede nachtrust zijn een aantal dingen enorm van belang. Zo moet je je cafeïne inname beperken voor het slapen gaan zodat je ‘s nachts niet nog aan het stuiteren bent. Maar daarnaast is het ook verstandig om zo min mogelijk schermtijd te hebben vlak voordat je gaat slapen. Het blauwe licht van je scherm zorgt ervoor dat je meer moeite hebt met in slaap komen. Maar al deze dingen doen er niet meer toe op het moment dat je matras niet in orde is. Een matras op maat zorgt er in ieder geval voor dat het nooit aan je matras zal liggen.

Altijd het juiste formaat

Matrassen zijn er is enorm veel soorten en maten. Je hebt de gewone eenpersoons matras maar ook de king- en queen size matrassen. Het voordeel van een matras op maat is dat deze precies voldoet aan jouw eisen, zowel in de lengte als breedte. Wanneer je bijvoorbeeld bovengemiddeld lang bent kan het zijn dat een reguliere matras niet voldoet aan jouw lengte wensen. In dat geval is een matras op maat een handige uitkomst. Of wanneer je juist een enorm breed bed wilt hebben voor je grote slaapkamer kan een matras op maat ook uitkomst bieden.

Perfect voor jouw lichaam

De ene matras is de andere niet. Dat is ook de reden dat veel beddenwinkels een proeftijd aanbieden bij de aankoop van je matras. Binnen een bepaalde periode kun je dan de matras gratis omruilen voor een hardere of minder harde variant. Hoe hard je matras moet zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld je gewicht. Maar denk ook aan of je rugklachten hebt of nekklachten. Dit kan allemaal een rol spelen bij het kiezen van de hardheid van je matras. Uiteraard moet je matras ook gewoon lekker liggen, dus comfort is hierin zeker ook een belangrijke factor

Het juiste materiaal

Dan is er nog het juiste materiaal kiezen. Als je het snel warm hebt wil je een luchtige matras die ademend werkt. In matrassen zitten vaak verschillende lagen met materiaal om ervoor te zorgen dat ze zo comfortabel mogelijk zijn. Zo hebben sommige matrassen memory foam, wat mee vormt met jouw lichaam om zo comfortabel mogelijk te zijn. Dan zit er vaak ook nog een laag met bijvoorbeeld paardenhaar in, om een zacht geheel te vormen. Bij een matras op maat kun je zelf kiezen wat voor materialen er gebruikt worden om zo de matras geheel aan jouw wensen aan te passen.

Conclusie

Een matras op maat zal je wel wat meer geld kosten dan een standaard matras. Maar een goede nachtrust is dan ook van onschatbare waarde. Wat ons betreft dus een investering die zeker de moeite is.