Een leuk kinderdekbed is in iedere kinderkamer onmisbaar. Vooral jonge kinderen vinden het hartstikke leuk om onder een dekbed te slapen dat ze mooi vinden. Als je kind aan het opgroeien is op een boerderij, dan vindt hij of zij misschien een dekbed met een paard of een trekker erop wel heel erg leuk. Andere kinderen houden juist meer van honden of katten. Er zijn dekbedden te vinden met vrijwel alle diersoorten erop. Wat het lievelingsdier van jouw kind dus is, de kans is groot dat er een dekbed van is. Zo kan je kind gerust gaan slapen in een bed waarin hij of zij zich veilig voelt. Dat kan erg fijn zijn voor een kind, zeker wanneer hij of zij zich weleens alleen voelt ’s nachts.

Het belang van een goed dekbed

Een goed dekbed is erg belangrijk voor een goede nachtrust. Zeker voor kinderen kan het nog weleens spannend zijn om alleen te moeten gaan slapen. Het is sowieso verstandig om een nachtlampje aan te schaffen voor je kind, zodat hij of zij niet in het donker hoeft te liggen. Maar een dekbed kan ook een aanzienlijk verschil maken. Als je kind zich fijn voelt in het bed, dan zal hij of zij zich eerder kunnen ontspannen. Hierdoor valt je kind sneller in slaap en zal zijn of haar nachtrust uiteindelijk beter zijn. Verder zal je kind ook eerder met plezier naar bed gaan als hij of zij een leuk dekbed heeft.

De juiste afmetingen

Uiteraard moet je het dekbed wel in de juiste afmetingen kopen. Een dekbed voor een 1-persoonsbed heeft meestal de afmetingen 140 bij 200 centimeter. Ook 140 bij 220 centimeter is mogelijk. Voor een peuter is het beter om een kleiner dekbed te kopen. Dit formaat is standaard 120 bij 150 centimeter. Het standaard materiaal dat voor dekbedden gebruikt wordt is katoen. De meeste kinderen kunnen goed tegen deze stof. Maar als jouw kind er toch last van krijgt, dan moet je natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan.