Een goede nachtrust is erg belangrijk wanneer u overdag goed wilt functioneren. Zeker wanneer u bijvoorbeeld rugklachten heeft is het aan te raden om een bed te kiezen waarin u de juiste ondersteuning heeft voor uw rug. Ook wanneer u geen rugklachten heeft is het aan te raden om van uw bed een goede rustplaats te maken. Een beddenspecialist weet precies hoe hij op basis van uw wensen een slaapkamer maakt waar u helemaal tot rust komt zodat u opgeladen aan elke nieuwe dag begint.

Beste bed voor rugklachten

Wanneer u al rugklachten heeft is het aan te raden om een slaapspecialist in te schakelen zodat u de pijn in uw rug kunt verlichten en het erger worden van uw klachten kunt voorkomen. Daarnkusaast geldt voor mensen met een druk leven waarbij de rug zwaar belast wordt, dat een slaapspecialist rugklachten kan voorkomen door u het juiste bed aan te bevelen. Er zijn verschillende soorten bedden:

  • Waterbed
  • Boxspring
  • Verstelbaar bed

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waarna u ook dient na te denken over het soort matras dat voor u het beste is. Een slaapspecialist weet precies wat het beste bed voor rugklachten is op basis van uw dagbesteding en eventuele fysieke klachten.

Dekbed op maat

Wanneer u de basis van uw bed heeft, bent u nog niet klaar. Het dekbed waar u onder slaapt is eveneens belangrijk wanneer u wilt genieten van een goede nachtrust. Zo zijn er dekbedden met ganzendons of wol en dekbedden waarvan u een laag kunt losknopen wanneer u het bijvoorbeeld te warm vindt in de zomer. U kunt bij een slaapspecialist terecht om te overleggen waardoor u niet goed slaapt en zelfs wanneer u dit niet weet, kan de slaapspecialist u helpen door zijn ervaring met slaapproblemen. Soms is een ander dekbed dat bijvoorbeeld beter ademt, de oplossing voor uw klachten. Een andere oplossing kan een ergonomisch hoofdkussen zijn.

Inrichting slaapkamer

Sommige slaapspecialisten richten zich op de gehele slaapkamer aangezien het erg belangrijk is dat u uw slaapkamer associeert met rust en het een fijne plek vindt. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een moderne slaapkamer of juist een meer traditionele uitstraling wanneer dat uw voorkeur heeft. U zal merken dat kleine veranderingen zoals een dekbedovertrek, wonderen doen voor de uitstraling van uw slaapkamer. Daarnaast kunt u het uiteraard ook groots aanpakken waarbij u kunt denken aan:

  • Een aangrenzende inloopkast
  • Een verstelbare televisie
  • Nieuwe gordijnen

Chronische ziekten

Alle bovenstaande aspecten zijn belangrijk voor een goede nachtrust en een slaapspecialist kan u daarbij goed van dienst zijn. Daarnaast zijn er slaapspecialisten die zich bezighouden met personen met chronische ziekten zoals reuma en Parkinson. Zij houden rekening met bepaalde drukpunten en bieden een advies op maat zodat uw pijn vermindert.

Slaapspecialist voor een goede nachtrust

Zo ziet u dus dat een slaapspecialist u enorm kan ondersteunen in het vinden van een slaapkamer, bed of lichaamskussen die voor u het beste zijn. Op basis van uw wensen en eventuele lichamelijke klachten wordt een plan opgesteld en wordt u verzekerd van een goede nachtrust.