We weten allemaal uit ervaring dat een matras van grote invloed is op de manier van slapen. Per dag slapen we gemiddeld acht uur. Er zijn er die aan minder uren per dag slapen voldoende hebben. Een goede nachtrust is onafhankelijk van de tijd onmisbaar. Daarbij speelt een goed matras, met eventueel een topper, een belangrijke rol. Een matras is voor ongeveer 80% bepalend voor de manier waarop je slaapt. Daarom is de keuze die je maakt bij het uitkiezen van een matras en topper belangrijk. Je moet, wanneer het mogelijk is altijd proberen of je, voordat je een definitieve keuze maakt voor een matras, er enkele weken op kunt proefslapen.

Een matras moet zich namelijk tijdens het slapen aan je lichaamsvorm aanpassen. Ook moet een matras stabiel zijn, zodat je partner niet wordt gewekt als jij je omdraait tijdens je slaap. Het matras moet goed vocht doorlatend zijn en goed isoleren, zodat je het heerlijk warm hebt wanneer je slaapt. Zonder topper moet het matras een dikte hebben van ongeveer 12 centimeter. Omdat je samen met je partner op het matras slaapt, moet het ook aan beide verwachtingen voldoen. Een goed matras moet zich aan het lichaam aanpassen en zeker niet doorzakken, zodat je wervelkolom mooi recht blijft liggen. Dat voorkomt vermoeidheid tijdens het slapen.

Het nut van een matrastopper

Een matrastopper is in principe niets anders dan een dun matras dat op het bestaande matras wordt gelegd. Je kunt een topper aanschaffen wanneer je vindt dat het bestaande matras je te weinig ondersteuning biedt. Ook kan het de naad tussen twee matrassen op een bed wegwerken. Je kunt ook besluiten om een topper aan te schaffen wanneer je vindt dat het bestaande matras je te weinig ondersteuning geeft.

Met een topper kun je de levensduur van het bestaande matras met een paar jaar verlengen. Je kunt bij een topper onder andere kiezen uit een traag schuim- of een koudschuim topper. Met een traagschuim topper kun je tegen een lage prijs het comfort echt verbeteren. Een traagschuim topper zorgt tijdens het slapen voor minder druk en een betere doorbloeding van je lichaam. Kies je voor een koudschuim topper dan krijg je meer veerkracht en steun. Wanneer je huidige matras te weinig veerkracht verschaft dan kun je het beste kiezen voor een koudschuim topper. Een topper maakt je matras schoner en hygi├źnischer.

Wat is koudschuim?

Koudschuim wordt vervaardigd van Polyurethaan of PU. Dit wordt ook wel high resilience schuim genoemd. Het materiaal wordt toegepast in meubels, maar vooral ook in matrassen. Je moet niet denken dat koudschuim koud aanvoelt. Het verwijst naar de manier van produceren. Koudschuim zal in een matras het volledige lichaam goed ondersteunen, omdat het op alle plekken goed aansluit. Koudschuim wordt het meest gebruikt in matrassen. Door de open celstructuur zal het ventilerend werken, zodat het transpiratievocht goed kan verdampen. Het koudschuim zal constant ondersteuning blijven bieden wanneer het wordt ingedrukt. Daarom biedt het een goed comfort, wat belangrijk is om lekker te kunnen slapen. Gebruik dus een koudschuim topper wanneer je comfortabel wil slapen.

Bron: aannemersbedrijfbarendrecht.nl