Als gevolg van houtwormen in huis kan er een bijzonder vervelende schade aan uw meubels ontstaan. Zo ook aan het bed, of kasten in de slaapkamer! Houtworm is een verzamelterm voor de larven van verschillende soorten torren en kevers. Het diertje zal niet snel opgemerkt worden, doordat deze zich verstopt in houten constructies. Mocht u een tor of kever opmerken, dan is het verstandig om extra alert te zijn op de aanwezigheid van houtwormen. Juist het feit dat de houtworm zich in houten constructies verstopt maakt dat de kans op schade groot is. Lees snel verder om hier meer over te weten te komen!

Schade aan houten constructies in de slaapkamer

De houtworm kan voor een ernstige schade aan houten constructies in uw slaapkamer zorgen. Zo knaagt een houtworm zich mogelijk een weg door het frame van uw bed, of verstopt de houtworm zich in uw houten kast. U herkent de houtworm aan hun doorzichtige, witte lijfje van circa een of twee centimeter lang. Daarbij merkt u de houtworm op door de kleine gaatjes die zichtbaar zijn in een houten bed of kast. Vanzelfsprekend kan de houtworm ook in andere ruimtes van uw woning actief zijn.

Professionele hulp bij bestrijding van houtworm

Zelf houtwormen bestrijden is vaak erg lastig. Niet alleen wilt u voorkomen dat een chemische spray in uw beddengoed trekt, ook is het bepaald niet milieuvriendelijk om deze sprays in te zetten. Daar komt nog bij, dat de spray vaak niet diep genoeg in het hout trekt. De houtworm zal hierdoor niet gedood worden. Verstandiger is het om professionele hulp in te schakelen. Een professionele ongediertebestrijder voorziet u niet alleen van hulp bij de bestrijding van het ongedierte. Ook kan zo’n organisatie u van helder advies voorzien. Hoe kunt u de kans op de aanwezigheid van houtworm in uw woning een volgende keer tot een minimum beperken?